Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Operations Assistant- Full time
Sales medewerker reizen

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

50-plussers vinden minder vacatures

Bij het zoeken naar een baan wordt steeds vaker gebruik gemaakt van sociale media als Facebook en Twitter. Het afgelopen jaar is het gebruik van social media sterk gestegen In het eerste kwartaal van dit jaar zei 22 procent van de Nederlands beroepsbevolking sociale media te gebruiken als ze op zoek gaan naar een baan. Een jaar terug was dat nog 17 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Intelligence Group, dat vrijdag is gepubliceerd. Het is gebaseerd op een analyse van 23.599 personen uit de beroepsbevolking.

Vacaturesites zijn het meest gebruikte kanaal bij het zoeken naar een baan (55 procent). Op de tweede plaats staan open sollicitaties (38 procent) en het eigen netwerk (34 procent). Dan komt de krant met 30 procent.

50-plussers vertrouwen nog veel op traditionele kanalen, zoals de krant, en minder op moderne. Volgens Intelligence Group vinden ze daardoor minder vacatures.

Het aanbod nam met 2 punten licht toe na een daling van 5 punten in maart. Dit blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. In maart stond het aanbod in maart nog op een historisch dieptepunt, aldus Monsterboard. Nu komt de algehele Index iets hoger uit op 78 punten.

“De onzekerheid over de Nederlandse economie blijft invloed hebben op het vacatureaanbod, waarbij de Index van april op jaarbasis evenveel daalt als in maart”, aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl.

Grootste stijging in het onderwijs
In april steeg het vacatureaanbod in het onderwijs het sterkst. Het aanbod nam met 11 punten toe. Het vacatureaanbod steeg onder andere ook in de transport & logistiek sector (+9), de productiesector (+9), de horeca & toerisme sector (+8), de agrarische sector (+7) en de gezondheidszorg (+6). In de administratieve sector en in de marketing & PR sector daalde het aanbod vorige maand het meest. Het aanbod daalde in beide sectoren met 3 punten licht.

Meeste sectoren in de min
Ten opzichte van vorig jaar april staat het vacatureaanbod voor de meeste sectoren in de min. Alleen in de agrarische sector (+5) steeg het aanbod. In de transport & logistiek sector nam de vraag naar personeel het meest af, het vacatureaanbod daalde met 44 punten aanzienlijk. In de research & development sector (-24), de gezondheidszorg (-24) en de horeca & toerisme sector (-21) daalde het aantal vacatures eveneens fors. Het vacatureaanbod daalde onder meer ook in de administratieve sector (-18), productiesector (-18), sales sector (-17), management & consultancy sector (-16), juridische sector (-16) en marketing & PR sector (-15).

Europees vacatureaanbod stijgt
In april steeg het Europese vacatureaanbod met 2 punten. Het aanbod steeg in Frankrijk, Duitsland en Italië met 5 punten het sterkst. De Index nam ook in België (+2) en Zweden (+1) toe. Alleen in het Verenigd Koninkrijk (-8) daalde het vacatureaanbod vorige maand.
Ten opzichte van 12 maanden geleden steeg de Europese Index met 8 punten. In Duitsland nam het vacatureaanbod met 31 punten veruit het meest toe. In het Verenigd Koninkrijk (+2) en Italië (+1) steeg het aanbod eveneens. In België (-7), Frankrijk (-7) en Zweden (-1) daalde de vraag naar personeel juist.