Jobs in Travel
Vacature plaatsen

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Grotere vraag naar ZZP 'ers

De voorzichtig groeiende economie leidt tot een gestaag toenemende mobiliteit op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het gebrek aan specialistische kennis wordt opgelost door de inzet van zzp’ers.

Dat zegt werving- en selectiespecialist Robert Walters. Het bedrijf geeft vandaag een overzicht van de arbeidsmarkt voor finance & accounting, legal, tax en banking & financial services.

Mobiliteit
Waar vorig jaar vooral beweging te zien was op junior en medior niveau, is dit jaar binnen accounting & finance een toename te zien in het aantal vacatures op senior en directieniveau. Er is een schaarste aan medior professionals die postdoctoraal (RA/RC) zijn opgeleid. In banking & financial services kampt men juist met een tekort aan young professionals. Daardoor is er op dit moment een tekort aan hoogopgeleide finance professionals met 2 tot 5 jaar werkervaring.

zzp-professionals
De groeiende mobiliteit zorgt ervoor dat organisaties vaak tijdelijk zonder invulling zitten voor specialistische posities. Dit leidt tot een stijgende vraag naar zzp-professionals. Een andere oorzaak voor een grotere vraag naar zzp’ers is de voorzichtige groei die veel organisaties doormaken.