Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Sales medewerker reizen
Operations Assistant- Full time

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Hoe krijg je je vacatures hoger in Google!

Wie een vacature plaatst op een vacaturesite , wil natuurlijk wel dat deze makkelijk gevonden wordt tussen de duizenden andere vacatures. Google is daarvoor verreweg de belangrijkste poortwachter. 70% van alle zoekacties naar vacatures begint met een vraag op Google!  Dit geldt ook voor vacatures die op onze vacaturesite staan.
Het is de reden dat Jobs in Travel constant bezig is om te zorgen dat de vacatures op onze site goed vindbaar zijn op Google, door onder andere het maken van specifieke landingspagina’s en het inkopen van de juiste trefwoorden. Maar als schrijver van de vacaturetekst heb je ook een belangrijke rol. Misschien wel de belangrijkste. Daarom geven wij een aantal tips voor het schrijven van een vacature die makkelijk door Google wordt gevonden.

Gebruik een effectieve vacaturetitel - De titel van een pagina wordt door Google erg belangrijk gevonden. Zorg dus dat daar duidelijk de functienaam in staat, want dat is waar mensen het meest op zoeken. Combineer dit eventueel met je bedrijfsnaam of locatie. Bijvoorbeeld: ‘Marketingmedewerker bij Vliegtickets .nl’ of ‘Java-developer in Utrecht’. Vermijd cryptische omschrijvingen als ‘Snel geld verdienen’ of ‘Salestijger gezocht’, want daar zoeken mensen niet op.

Gebruik de juiste functienaam - Mensen zoeken vaker op ‘sales manager’ (twee woorden) dan op ‘salesmanager’ (één woord). Controleer dus altijd eerst op welke functie het meest wordt gezocht en zet die in de titel. Dit kan heel handig via de Google Adwords Keyword Tool. Om te zorgen dat je vacature ook gevonden wordt door mensen die het woord aan elkaar schrijven, is het verstandig om dat woord wel minimaal een keer terug te laten komen in de tekst.

Schrijf een pakkende inleiding - De eerste 155 tekens van de vacature worden door Google getoond op de resultatenpagina. Zorg daarom dat daar de meest relevante en meest wervend informatie staat. Begin niet met algemene informatie over het bedrijf, maar schrijf direct iets aansprekends over de functie. Noem in elk geval de plaats.

Herhaal trefwoorden - Verplaats je in de kandidaat en bedenk op welke woorden die zal zoeken (en controleer die woorden op relevantie in de eerder genoemde Keyword Tool). Hoe vaker een trefwoord in de tekst voorkomt, hoe hoger de vacature in de resultatenlijst. Herhaal de belangrijkste trefwoorden enkele keren, maar ga geen lijst met trefwoorden toevoegen. Dat ziet Google als spam en kan leiden tot een blokkade van je pagina.