Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Sales medewerker reizen
Operations Assistant- Full time

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Lichaamstaal bij sollicitatiegesprekken

Onze lichaamstaal bepaalt niet alleen hoe anderen naar ons kijken, maar ook hoe we onszelf zien en voelen. Geef je binnenkort een belangrijke presentatie of voer je een sollicitatiegesprek? Neem vlak ervoor minimaal twee minuten een high power pose aan. Je komt dan zelfverzekerder, meer ontspannen en ja — zelfs authentieker over.

High power pose — zo moet het wél
Dat advies geeft sociaal psycholoog Amy Cuddy van de Harvard Business School. In een TED talk vertelt ze hoe een houding van zelfvertrouwen de testosteron- en cortisolniveaus in de hersenen beïnvloedt. Haar inspirerende presentatie behoort inmiddels tot de best bekeken filmpjes op de site.

Uit Cuddy’s onderzoek bleek dat mensen die vlak voor een belangrijke bijeenkomst minimaal twee minuten lang de volgende pose aannamen, gemiddeld 20% meer testosteron (dominantiehormoon) aanmaakten en 25% minder cortisol (stresshormoon). Meer zelfvertrouwen en minder stress dus!

high-power-pose-2 high-power-pose-3 high-power-pose-4

Bij een experiment met sollicitatiegesprekken werden deze mensen véél positiever beoordeeld en sneller aangenomen. (Let op: het gaat hier dus om de pose die je voorafgaand aan het gesprek aanneemt, niet de pose die je tijdens het gesprek aanneemt!)

Low power pose — zo moet het NIET
Mensen die de volgende pose aannamen, maakten gemiddeld 10% minder testosteron aan en 15% meer cortisol. Minder kracht dus en meer stress. En dat terwijl dit doorgaans positie is die mensen aannemen voorafgaand aan een sollicitatiegesprek, bijvoorbeeld wanneer ze nog even voorovergebogen naar hun mobiele telefoon staren!

low-power-pose-1 low-power-pose-3 low-power-pose-2

Kortom: ga je binnenkort solliciteren of geef je een belangrijke presentatie? Neem voorafgaand aan de bijeenkomst een krachtige houding aan!

Leuk om te weten: potlood tussen je tanden
We weten al langer dat lichaamstaal onze gemoedstoestand beïnvloedt. Zo voelen mensen zich gelukkiger als ze lachen, zélfs als ze tot een glimlach worden gedwongen door een potlood tussen hun tanden te klemmen. (Geen grap!)

Bron: Debatrix