Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Operations Assistant- Full time
Sales medewerker reizen

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Nieuwe CAO flexbranche

Nieuwe CAO flexbranche: van baan- naar werkzekerheid


AMERSFOORT - Op 1 januari 2013 komt er een nieuwe CAO voor de flexbranche: de ContinuFlex-CAO. De bedenkers - waaronder Rendert Algra, voormalig voorzitter van vakbond De Unie - komen met een innovatief concept dat het gemakkelijk en veilig maakt voor werkgevers om personeel in dienst te nemen en dat tegelijkertijd veel zekerheid geeft aan werknemers. Op 20 augustus maakt de NVUB een nieuwe start. In een persconferentie zal worden uitgelegd hoe de basis voor de ContinuFlex CAO in elkaar zit.


Oud- Tweedekamerlid Algra is bestuursvoorzitter van de vernieuwde branchevereniging NVUB en is overtuigd van de ContinuFlex CAO die de NVUB voor de werknemers van haar leden af gaat sluiten: "Dit is de CAO waar de branche en de politiek nú op zitten te wachten. In het huidige economisch getij is het risicovol om personeel aan te nemen. Werkgevers zoeken daarom maximale flexibiliteit in arbeidscontracten. Voor personeel betekent dat onzekerheid en weinig bescherming. Die tegenstelling zorgt in toenemende mate voor een verlammende situatie op de arbeidsmarkt. En verlamming is het laatste wat we nu nodig hebben."

Oplossing

De ContinuFlex CAO geeft antwoord op de vragen die spelen in de payrolling-sector. Terwijl payrolling snel groeit omdat het voorziet in de flexibiliteit die werkgevers wensen (op dit moment werken in Nederland 200.000 mensen met een payroll- contract), neemt het maatschappelijk en politiek verweer tegen payrolling toe vanwege de zwakke positie van werknemers. De Vereniging van Payroll Ondernemingen (VPO) belegde vorige week zelfs een branche- breed overleg om naar oplossingen te zoeken. "Die oplossing ligt nu binnen handbereik," stelt Algra.

Niet in beton

De nieuwe bestuurders van de NVUB zijn ervaren professionals uit de arbeidsbemiddeling en het arbeidsrecht. Een van hen is Paul Bremmer, mede-eigenaar van Online- People, een arbeidsbemiddelingsbureau met een landelijk netwerk van franchisenemers. Bremmer is een van de ontwerpers van de nieuwe CAO. Hij vertelt: "We houden nog even voor onszelf wat de precieze constructie is van de CAO, maar onze pay-off zegt eigenlijk alles: van baan- naar werkzekerheid. Daarnaast is het zo dat de CAO zoals we 'm nu hebben nog niet in beton is gegoten. We willen juist de laatste 20% invullen in overleg met de markt en de politiek. Daarom organiseren we begin september een symposium waarin we de contouren bespreken, en samen de fine-tuning willen doen." Eind november zullen we de CAO presenteren. Per 1 januari 2013 is de CAO actief."