Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Sales medewerker reizen
Operations Assistant- Full time

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Nog steeds toename aantal zelfstandig reisadviseurs

Voor velen is vanuit huis reizen verkopen een spannende uitdaging. Met de ondersteuning van een ZSO, die de administratie, financiën, opleidingen, marketing en inkoop voor zijn rekening neemt, kiezen steeds meer reisadviseurs ervoor om zelfstandig te beginnen.

Momenteel zijn er naar schatting ruim 700 zelfstandige reisagenten actief in de branche en dit aantal stijgt nog steeds.

ZRA’s werken voor eigen rekening en risico, maar zijn grotendeels wel aangesloten bij een Zelfstandige Service Organisatie (ZSO) of franchiseformule. The Travel Club, Travel Counsellors, Personal Touch Travel, Holland International Reisbureau at Home, Face2Face Travel en TravelXL zijn de grootste en bekendste organisaties. Allen beconcurreren elkaar in de huidige markt sterk op service en met name het verdienmodel, waardoor een aantal ZRA’s regelmatig wisselt om uit te vinden welke organisatie het beste bij hen past.

Groeiend aantal consumenten
De groep consumenten die het organiseren en boeken van een reis graag aan professionals overlaat, zoals een ZRA, lijkt de laatste jaren eerder toe te nemen dan af te nemen. Want wat is er makkelijker dan een ‘eigen’ adviseur die helpt bij het boeken van een reis? Of dat nu telefonisch, thuis of bij de ZRA gebeurt, het is prettig een expert te kunnen bevragen. Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten voor wat ingewikkeldere reizen zich zelf oriënteren op internet, maar vervolgens wel toetsen bij een reisadviseur of wat gevonden werd juist is. Juist op die contactmomenten slaat een ZRA zijn of haar slag.

Meer informatie in onze ZRA Special
Lees voor meer informatie in onze editie van maart interviews met verschillende ZRA’s en vertegenwoordigers van The Travel Club, Travel Counsellors, Personal Touch Travel, Holland International Reisbureau at Home en Face2Face Travel.

Bron: Travelution