Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Sales medewerker reizen
Operations Assistant- Full time

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Sollicitaties gedurende de zomervakantie

Werkzoekenden die actief aan het solliciteren zijn naar een nieuwe baan, stoppen daar in de zomervakantie niet mee. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden. Ruim 95 procent van de ondervraagden gaat in de zomermaanden actief door met solliciteren. Daarvan geeft zestien procent aan te verwachten dat zij tijdens deze periode juist meer kans maken omdat er minder mensen solliciteren.

Nog geen twee procent denkt dat de betreffende afdelingen van bedrijven zelf vakantie houden en solliciteren daarom weinig nut heeft. Slechts een kleine drie procent gunt zichzelf even vakantie tussen het solliciteren door.

Grote stapels sollicitaties
"Bij de meeste bedrijven gaan medewerkers eind juli en in de maand augustus op vakantie. Dat heeft als gevolg dat veel sollicitatieprocedures vertraagd of uitgesteld worden," zegt Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com. "Bij thuiskomst zal P&O’ ers en recruiters dus een aardige stapel sollicitaties liggen op te wachten." Cruiming vindt het opvallend dat men in deze, voor bedrijven rustige tijden blijft solliciteren. "Maar ik geef ze gelijk. De werkloosheid stijgt hard, dus ze zullen wel denken: wie het eerst komt, wie het eerst maalt."

7,5 procent werkloosheid in 2014
De werkloosheid in Europa blijft stijgen. Ook in Nederland neemt het aantal werklozen toe. Alleen al vorige maand kwamen er weer 6000 werklozen bij. Nu zit het werkloosheidspercentage rond de 6,3 procent. Volgens een recente studie van ABN AMRO zal het aantal werklozen sterk blijven stijgen en in 2014 op 7,5 procent uitkomen.