Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Sales medewerker reizen
Operations Assistant- Full time

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Stijgende vraag naar recruiters

De vraag naar HR-professionals is het afgelopen kwartaal met 39 procent gestegen ten opzicht van vorig jaar. Vooral recruiters zijn weer erg gewild, blijkt uit kwartaalonderzoek van Yacht.

De vraag naar recruiters stijgt dit kwartaal met 71 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Volgens Yacht sluit dit aan bij de aantrekkende arbeidsmarkt. De economie trekt aan en bedrijven zoeken meer personeel. Hier zoeken ze weer recruiters voor. Ellen Bergh, commercieel manager bij het bedrijf, zegt op de website:

“Bedrijven zoeken dan ook met spoed recruitmenttalent om de strijd om talent op de arbeidsmarkt niet te verliezen.”

Last van economische crisis

Volgens Yacht hebben recruiters het de afgelopen jaren moeilijk gehad. Door de economische crisis zijn veel bedrijven gaan reorganiseren en bezuinigen. Recruiters waren hier vaak als eerste slachtoffer van. Bergh zegt: “Het vak werd weggeschoven onder HR en niet langer gezien als separate functie.” Nu de economie weer aantrekt is dat ook weer terug te zien en de stijgende vraag.

Grootste groei in Amsterdam

De groei is met 95 procent het grootst in Amsterdam, gevolgd door Eindhoven met 57 procent. Volgens Yacht is het niet verwonderlijk dat de grootste groei in Amsterdam te zien is. De hoofdstad is de plek voor de vele intermediairs die zoeken naar recruitmenttalent. In Eindhoven is een grote behoefte aan technisch talent. Dit is moeilijker te vinden.