Jobs in Travel
Vacature plaatsen

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Vacatureaanbod daalde in januari

Het online vacatureaanbod daalde in januari met 5 punten, daarmee staat het aanbod op het laagste punt sinds januari 2005. Dit blijkt uit de Monster Employment Index.

Het online vacatureaanbod daalde in januari met 5 punten, daarmee staat het aanbod op het laagste punt sinds januari 2005. Dit blijkt uit de Monster Employment Index.
De maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt staat in januari op 81 punten, 8 punten lager dan 12 maanden geleden.
Het vacatureaanbod nam in januari in de transport & logistiek sector (-9) het sterkst af, in de gezondheidszorg (+9) steeg het aanbod het meest. De vraag naar personeel daalde in iedere provincie, in Groningen (-10) en Overijssel (-10) was deze daling het grootst.
“De terugloop van het aantal online vacatures is niet alleen toe te schrijven aan seizoensinvloeden, maar is het gevolg van een dalend vertrouwen van werkgevers in de economie”, aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. “Wanneer de economie verbetert verwachten wij dat de meeste sectoren terugkeren naar het oude vacatureniveau. Ondanks de algehele vacaturedaling zijn er wel stijgingen binnen de sectoren IT, horeca en productie.”

Grootste daling in transport & logistiek
In januari nam het vacatureaanbod in de meeste sectoren af. In de transport & logistiek sector daalde het aanbod met 9 punten het meest. In de management & consultancy sector (-8) en in de juridische sector (-7) nam het aantal vacatures eveneens af. Het vacatureaanbod daalde onder meer ook in de bancaire sector (-6), de engineering sector (-6) en in de sales sector (-6). In de gezondheidszorg (+9) nam het vacatureaanbod vorige maand het sterkst toe. In de horeca & toerisme sector (+3), de publieke sector (+2) en in het onderwijs (+1) steeg het aanbod licht.
Ten opzichte van vorig jaar januari daalde de vraag naar personeel in de juridische sector het meest. Het vacatureaanbod nam met 24 punten flink af. In de research & development sector (-22) daalde het aanbod eveneens fors. Het aantal vacatures daalde onder andere ook in de transport & logistiek sector (-12), de administratieve sector (-11), in het onderwijs (-9) en in de sales sector (-8). Alleen in de horeca & toerisme sector (+2), de IT sector (+1) en in de productiesector (+1) nam het vacatureaanbod iets toe.

Vacaturedaling in heel Nederland
Vorige maand nam het vacatureaanbod in heel Nederland af. Het aanbod daalde in Groningen en Overijssel het sterkst. In beide provincies nam het aantal vacatures fors af met 10 punten. Ook in Drenthe (-7), Flevoland (-6), Zeeland (-5), Zuid-Holland (-5), Friesland (-4) en Utrecht (-4) daalde de Index. In Noord-Holland (-3), Gelderland (-2), Noord-Brabant (-2) en Limburg (-1) nam het vacatureaanbod licht af.
De afgelopen 12 maanden nam het vacatureaanbod in Groningen en Utrecht het meest af met 11 punten. De Index daalde ook in Zeeland (-9), Overijssel (-7), Zuid-Holland (-7), Noord-Holland (-6) en Noord-Brabant (-4). In Flevoland (+9) steeg de vraag naar personeel het sterkst. Ook in Limburg (+8), Friesland (+7), Drenthe (+3) en Gelderland (+1) steeg het vacatureaanbod.