Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Sales medewerker reizen
Operations Assistant- Full time

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Vacatureaanbod in de toerisme sector

Het online vacatureaanbod steeg in juni met 1 punt. Het aantal aangeboden vacatures op internet blijft daarmee rond het historisch lage niveau van eind 2004 steken. Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De algehele Index komt nu uit op 78 punten, dat is 19 punten minder dan vorig jaar juni.

Het vacatureaanbod steeg vorige maand het meest in de horeca & toerisme sector (+9) en daalde het sterkst in de publieke sector (-8). In de provincie Overijssel nam de vraag naar personeel met 5 punten het meest toe, terwijl het in Limburg met 5 punten het meest daalde.

“Economische indicatoren geven aan dat het vertrouwen van bedrijven en consumenten in de economie laag blijft. Het vacatureniveau in juni staat zoals verwacht dan ook lager dan 12 maanden geleden”, aldus Warren Hammond, managing director bij Monsterboard.nl. “Hoewel online recruitment terugloopt, blijft het niveau redelijk stabiel. De OESO voorziet in haar laatste voorspellingen een voorzichtig herstel van de economie in de tweede helft van 2012. Wij hopen dat dit enigszins positieve geluid door zal klinken op de arbeidsmarkt.”

Grootste stijging horeca & toerisme
In juni steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector (+9) het meest. Ook in onder andere de transport & logistiek sector (+7), de gezondheidszorg (+7), het onderwijs (+6) en de bancaire sector (+5) nam het aanbod toe. In de publieke sector (-8) daalde de Index het meest. Het vacatureaanbod nam onder meer ook in de engineering sector (-4) af.

Vergeleken met juni 2011 daalde de Index in elke sector. In de publieke sector daalde het vacatureaanbod met een aanzienlijke 43 punten het meest. In de transport & logistiek sector (-36) en horeca & toerisme sector (-32) liep het aanbod ook fors terug. In onder meer de sales sector (-24), de juridische sector (-21) en in de administratieve sector (-20) daalde het vacatureaanbod sterk. In de bancaire sector en in de HR sector staat de Index 1 punt lager en daarmee nagenoeg gelijk ten opzichte van vorig jaar juni.