Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Sales medewerker reizen
Operations Assistant- Full time

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Vacaturesite populairste zoekmiddel voor baan

Op de vraag hoe men op zoek gaat naar een nieuwe baan, antwoordt 95 procent, via vacaturewebsites. Opvallend is dat maar 46 procent een indruk van het bedrijf krijgt na het lezen van de bijhorende vacaturetekst. 81 procent heeft deze indruk pas na het ontmoeten van werknemers tijdens het sollicitatiegesprek. Dat en meer blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 4.000 werkzoekenden met verschillende achtergronden.

Ruim 4.000 respondenten (hoog- en laagopgeleid in verschillende sectoren) speelden open kaart over hun wensen en behoeften bij het zoeken naar een baan. Werkzoekend Nederland is aan het woord over de aspecten die een werkgever aantrekkelijk maakt, het gebruik van social media op de werkvloer en welke middelen werkzoekenden inzetten om een baan te vinden.

Vacaturewebsites meest populair
Op één staat dus de vacaturewebsite met 95 procent als populairste zoekmiddel. Daarna volgen uitzendbureaus met 83 procent en de website van het UWV werkbedrijf werk.nl met 62 procent. Toch doen de krant en de zoekmachine Google het ook niet slecht met zo'n 61 procent.

Successen vieren
66 procent vindt het erg belangrijk dat successen worden gevierd op het werk. Een kleine minderheid (47 procent) geeft aan dat het belangrijk is dat social media toegankelijk is tijdens werktijd. Zo'n 11 procent vind het belangrijker dat de muziek aan mag staan tijdens het werk. Ook geven werkzoekenden de voorkeur aan een externe coach (52 procent) boven een externe opleiding (6 procent).

Het Nieuwe Werken aantrekkelijk
Belangrijke aspecten die een werkgever aantrekkelijk maken, zijn onder andere, de bedrijfscultuur (65 procent), flexibele werktijden (64 procent), mogelijkheid om thuis te werken (64 procent) en veel eigen verantwoording (54 procent). Daarmee kunnen we stellen dat Het Nieuwe Werken als zeer aantrekkelijk wordt gerekend. In mindere mate wordt genoemd: opleidingsmogelijkheden (48 procent), doorgroeimogelijkheden (41 procent) en de inhoud van de functie (41 procent). Geheel tegen de verwachtingen in wordt ook salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden niet vaak genoemd in het rijtje van aantrekkelijkheden (45 procent).

Inzet van social media
Social media is niet meer weg te denken uit de bedrijfscultuur van tegenwoordig. Toch plaatst maar 13 procent van de werkzoekenden een oproep op social media in de zoektocht naar een baan. Ook geeft maar liefst 52 procent aan dat social media niet belangrijk is voor hen tijdens werktijd. Vooral werkzoekenden boven de 35 en lageropgeleiden vinden social media onbelangrijk. 63 procent gebruikt social media voor eigen sociale contacten en in mindere mate voor zakelijke doeleinden. Een wijze les voor werkgevers om werknemers meer te informeren en instrueren over het gebruik van social media met zakelijke doeleinden.

Verder geeft ongeveer 80 procent aan dat hij of zij het niet erg vindt om in de vrije tijd zakelijke e-mail te checken of te reageren op een zakelijk bericht via social media.