Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Sales medewerker reizen
Operations Assistant- Full time

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Vakantiedagen over? Boek een vakantie!

Heb jij wettelijke vakantiedagen over van 2012? Neem deze dan op vóór 1 juli 2013, want daarna vervallen ze.

Op 1 januari 2012 is de wet rond de wettelijke vakantiedagen aangepast. Niet langer kun je deze vakantiedagen vijf jaar opsparen en dan opnemen wanneer het jou en je werkgever uitkomt. Voortaan moet je binnen zes maanden de wettelijke vakantiedagen opnemen die je in het voorgaande jaar hebt opgebouwd. Dit jaar zullen vaste medewerkers – maar ook die met contracten voor bepaalde tijd – daar voor het eerst mee te maken krijgen. Door het veelal projectmatig werken binnen de techniek kunnen er gemakkelijk stuwmeren van vakantiedagen ontstaan. Heb je nog vakantiedagen? Neem dan snel vakantie vóór 1 juli.

Balans werk en vrije tijd

Deze wetswijziging geldt alleen voor de zogenaamde wettelijke vakantiedagen. Dat zijn de 20 dagen vakantie waar iedereen recht op heeft met een 40-urige werkweek. De rekenregel hierachter is: vier keer het aantal werkuren per week zijn de wettelijke vakantie-uren. Een parttimer die 20 uur werkt, heeft dus recht op 80 uur (10 dagen). In cao’s en arbeidscontracten zijn meestal meer vakantiedagen vastgelegd, bijvoorbeeld 25 of soms 30. Het aantal dagen boven de wettelijke 20 zijn de zogenaamde bovenwettelijke dagen. Die extra dagen mag je nog wel vijf jaar opsparen.

Michael van Kruyswijk, jurist bij Jurofoon: ‘Werknemers moeten daarom opletten. Heb je nog wettelijke vrije dagen over van 2012, maak ze dan echt vóór 1 juli op.’ Uitbetalen kan niet. ‘Dat kan alleen bij de bovenwettelijke dagen. Ook daarbij is dit niet aan te raden, want je houdt heel weinig geld over.’ Er zit een logica achter deze maatregel, aldus Van Kruyswijk: ‘Deze dagen zijn er om een goede balans tussen werk en ontspanning te houden. Volgens het kabinet kan het lang opsparen van vakantiedagen nadelen hebben voor de gezondheid en veiligheid van werknemers.’

Werkgever en vakantiedagen

Maar er zijn nog twee uitzonderingen, aldus Kruyswijk: ‘De dagen vervallen niet vóór 1 juli als jouw werkgever je niet de mogelijkheid biedt om ze op te nemen. Het kan zijn dat het problemen oplevert voor de bedrijfsvoering als je dan weg bent. Ook is het mogelijk om in overleg met de werkgever de vervaltermijn schriftelijk te verlengen.’

Heb jij over meerdere jaren vakantiedagen opgespaard, dan moet je opletten. ‘Vóór 1 juli moet je dan de dagen van 2012 opnemen. Voor de vakantiedagen die je hebt opgespaard vóór 1 januari 2012, geldt de termijn van zes maanden niet, maar gewoon die van vijf jaar.’

Tips:

  • Neem je wettelijke vakantiedagen die je overhebt van 2012 op vóór 1 juli 2013. Daarna vervallen ze als je een contract voor bepaalde tijd hebt, maar ook als je vast werk hebt.
  • Kun je geen vakantie opnemen, overleg dan met je werkgever over verlenging van de vervaltermijn. Leg de overeenkomst wel schriftelijk vast.
  • De werkgever is verplicht jou vrij te geven, tenzij het problemen oplevert voor de bedrijfsvoering, de periode is uitgesloten in de cao of als er een collectieve vakantie is vastgelegd, zoals de bouwvak of schoolvakanties.

Let op: uitbetalen van de wettelijke vakantiedagen kan niet.

Bron: www.intermediair.nl