Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Operations Assistant- Full time
Sales medewerker reizen

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Veilige social media vraagt ander gedrag

Veilige social media vraagt ander gedrag

Social media zijn niet weg te denken uit onze maatschappij. Je valt op wanneer je niet op een of ander manier gebruik maakt van social media netwerken en bijbehorende applicaties. Leveranciers en gebruikers zien de vele voordelen van de sociale netwerken, maar zijn gebruikers zich bewust van de risico’s en ontbrekende veiligheid?

Bedrijven zetten massaal in op social media. Sociale netwerken worden gebruikt voor ondersteuning in reclame, persvoorlichting, marktonderzoek en vele andere toepassingen. Ook bij het vervullen van vacatures is social media een belangrijk hulpmiddel geworden, 95 procent van de organisaties gebruikt hiervoor LinkedIn. Gebruikers zien de vele voordelen en de initiële investering is vrijwel nihil. Maar er zijn ook nadelen.

Er is nagenoeg geen onderscheid meer tussen zakelijk en privé. Als er wordt gekeken naar het profiel van de individuele gebruiker binnen sociale netwerken valt het op dat de meeste gebruikers per social netwerk één gebruikersaccount bezitten. Dit account wordt dan zowel privé als zakelijk gebruikt. Dit heeft vanuit zakelijke optiek grote voordelen. Iedereen is altijd en overal beschikbaar via social media.

Het toenemend gebruik van social media zorgt voor een sterke groei van ons dataverkeer en is een onmisbaar hulpmiddel voor de business geworden. Social media zijn niet weg te denken uit onze maatschappij. Leveranciers en gebruikers zien de vele voordelen van de sociale netwerken, maar zijn gebruikers zich bewust van de risico’s en ontbrekende veiligheid?
Essentiële stappen voor het gestructureerd invoeren van social media worden gemakshalve overgeslagen. Welke invloed hebben deze aspecten op de informatiebeveiliging binnen organisaties en wijzigt dit de manier waarop de informatiebeveiliging binnen een organisatie moet worden toegepast? Met andere woorden: 'Welke impact heeft social media op de uitvoering van informatiebeveiliging en wat zijn nu typische nieuwe maatregelen als gevolg van social media.'

zie voor het gehele artikel: http://www.computable.nl/artikel/opinie/security/4537792/1276896/veilige-social-media-vraagt-ander-gedrag.htm