Jobs in Travel
Vacature plaatsen
Sales medewerker reizen
Operations Assistant- Full time

Jobs in Travel B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

info@jobsintravel.nl

Werkantie of Vakwerk...

Volgens online reisbureau Expedia.nl is er een nieuwe trend gaande: de opkomst van 'werkantie'. Vakantiegangers blijven doorwerken als ze op vakantie zijn en plakken aan hun zakenreis een paar vakantiedagen. Werk en vakantie lopen steeds meer in elkaar over.

In opdracht van Expedia en Egencia's werd een wereldwijd onderzoek uitgevoerd onder ruim achtduizend wereldburgers, waaronder 300 Nederlanders. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 44 procent van de Nederlanders wel eens een paar vakantiedagen heeft toegevoegd aan een werktrip. Een kwart van de Nederlanders neemt zijn partner mee op zakenreis, dit gebeurt minder in enig ander land in de wereld.

Ruim de helft van de Nederlanders checkt wel eens zijn werkmail of voicemail als hij of zij op vakantie is. In vergelijking met andere Europeanen is dit relatief weinig, van de Fransen checkt 93 procent zijn mail en van de Italianen 87 procent. Bij de jongeren tussen de 18 en 30 jaar uit de hele wereld is de kans dat ze van een werkreis een persoonlijk reisje maken twee keer zo groot als bij de mensen boven de 35 jaar. Daarnaast gaan jongeren ook vaker op vakantie. 

Senior commercial manager bij Expedia.nl René Nieuwmans zegt dat met de stijgende druk van het dagelijkse leven mensen steeds creatiever worden als het gaat om toevoegen van vakantietijd. 'Als we kijken naar de toekomst van het reizen, zijn 'werkanties' een geweldige manier voor een korte break, zonder dat je daarvoor al te veel vakantiegeld hoeft uit te geven. Zelfs korte trips kunnen ons een meer uitgerust gevoel geven en nieuwe energie geven om weer aan de slag te gaan wanneer we terug zijn op kantoor'.

Alhoewel Nederlanders een werktrip regelmatig een paar dagen uitbreiden, gaan we in vergelijking met andere landen niet vaak een weekendje weg. Zeven op de tien Nederlanders geeft aan dat ze slechts een tot twee keer per jaar een vrijetijds trips maken. Hiermee gaan we samen met Denen en Zweden het minst vaak een weekendje weg.

Bron: Dutch Cowgirls